tapijtenTapijten zijn zeer nuttig in woningen in koude landen om warmte te verschaffen. Vroeger werden tapijten van wollen stof gemaakt. Er zijn tapijten gevonden in landen van Azië, Turkije, Perzië en India, gedateerd op basis van de verwachte ouderdom van de plant.

De materialen die gebruikt worden bij de vervaardiging van tapijten zijn katoen, of zijde, en ook Egyptisch katoen, en wol. Het uiterlijk van verschillende karakters tapijten en vloerkleden hangt af van vele factoren zoals patronen, kleur en ontwerp. Verschillende plaatsen in de wereld hebben verschillende technieken voor het vervaardigen van tapijten, en dienovereenkomstig geven zij ook verschillende texturen en looks aan tapijten.

In het verleden werd er geen gebruik gemaakt van kunst om tapijten te vervaardigen en de motieven die gebruikt werden in een oosters tapijttextiel, waren ofwel differentieel, ofwel paleis- of legeropdrachten. Nu, met de vermenging van de verschillende motieven door de handelaars van de tapijtbedrijven en -firma’s, zijn de moderne soorten tapijten zeer verschillend en mooi. Hoe meer een tapijt ontwikkeld is, hoe aantrekkelijker het is, en alle soorten Investitures krijgen de nadruk.

Er zijn verschillende soorten tapijten of Vloerverwarming frezen in zwang gedurende verschillende perioden van de geschiedenis. Welk soort ingewikkeld ontwerp een tapijt ook stondfficial, en de mensen betaalden er geld voor zoals toen sommige dikke tapijten werden gevonden en er tekens van de dierenriem op het tapijt waren gevonden. Er was dus veel luxe en extravagantie.

In de 16e eeuw maakten de Indiase tapijtfabrikanten zeer dure tapijten en tapijten met uitgewerkte ontwerpen. Sommige rijken en edellieden boden de tapijten aan. Voor een prijs zullen ze worden doorgegeven aan de volgende generatie. Dit tapijt stond bekend als het mot Nigerian tapijt.

In de 16e eeuw werden de weefmethoden voor oosterse tapijten onderzocht en geëvolueerd tot twee patronen. Het ene is het ineengestrengelde patroon, en het andere is het huidige Indiase patroon. De in elkaar gevlochten patronen werden ontwikkeld om de kosten van het textiel te beheersen.

In die periode was de vogue van plainellery zeer beperkt. Maar toen ontdekte men een andere manier om stoffen van hoge kwaliteit te maken, hetgeen leidde tot een constante productie. Men begon van alles te produceren voor huishoudelijk gebruik, zoals dameswindsels, keukenlinnen, bedovertrekken, tapijten, en het kleden van tapijten.

In de 16e eeuw speelde voor de tapijtindustrie het buitenland een zeer belangrijke rol. India was de grootste bron van hen. Hoewel Engeland in dit tijdperk een derde tolerante en handelsrelatie met India kreeg, werden zij nog steeds niet openlijk verwelkomd. Maar hierdoor nam de vraag zodanig toe, dat de handel in tapijten met het Westen toenam. Daarbij verloren zij niets van hun gevoel voor luxe.

In de periode van de 16e eeuw waren zijden en wollen oosterse tapijten de meest gebruikte oosterse tapijten. Zij werden gewoonlijk vervaardigd in India, Iran of China. In het verleden werd de voorkeur gegeven aan wollen tapijten door de wollen wevers, maar nu worden vooral zijden tapijten gebruikt. Zijden tapijten zijn veel duurder om te vervaardigen.