Poignée en cuir

Ken je die ene dag dat je thuiskomt van je werk en dat alles in je leven geweldig gaat? Dan wordt u de volgende dag wakker en realiseert u zich dat uw nieuwe Poignée en cuir gewoon niet goed aanvoelt. Het stiksel is niet recht, de hoeken zijn niet afgewerkt en u ziet zelfs grote openingen waar de nerf van het leer het omringende materiaal raakt. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Je hoeft je nieuwe leren meubel niet eeuwig te laten verslijten, want er zijn genoeg manieren om het langer mee te laten gaan zonder dat het er slecht uitziet of een fortuin kost. Lees verder voor enkele geweldige tips over hoe u een leren meubelgreep kunt maken zodat deze er geweldig uitziet en langer meegaat.

Neem je tijd

Een van de beste dingen aan handgemaakte goederen is het feit dat ze zich meestal staande houden in termen van kwaliteit. Er wordt in dit opzicht geen kortere weg genomen! Je moet niet naar het einde van de wereld gaan alleen maar om een handvat te krijgen dat of te stijf of te zacht is. U wilt een handvat dat precies goed is, en u moet niet beknibbelen op het proces in een poging om een handvat te krijgen dat te stijf of te zacht is. Neem uw tijd en doe uw onderzoek, en u zult beloond worden met handvatten die langer meegaan en er beter uitzien naarmate u ouder wordt.

## Maak de look lichter

Als je het materiaal van je handvat zoekt en kiest, zorg er dan voor dat je een handvat zoekt dat zowel licht als duurzaam is. Vermijd handvatten van leer met stiksels en leer dat te zwaar is voor zijn leeftijd. Maak het uiterlijk van uw handvat lichter door een contrasterende kleur op het leer te gebruiken of een afwerkingsapp om een afgewerkt uiterlijk te krijgen. Kies bij het kiezen van een handvatmateriaal voor een handvat dat minder dicht is dan de nerf van het leer. U kunt dit bereiken door met een mes de nerf te kerven en vervolgens met schuurpapier de kerf te verwijderen, zodat u een minder dicht materiaal overhoudt dat beter zal dragen. Vermijd het gebruik van een houten handvat op een leren meubelstuk, omdat de nerf dan te recht is en het handvat er goedkoop uitziet. Kies in plaats daarvan voor een combinatie van houtsoorten, zoals walnoot, eik, esdoorn, enz. Dit geeft uw handvat een meer antieke uitstraling, maar kost u wel meer.

Niet te veel nieten

Overbeitsen, overkleuren, of overfinishen is een zeker teken dat je een handvat van slechte kwaliteit aan het maken bent. De nerf van het leer moet gelijkmatig zijn en de afwerking die je hebt aangebracht moet glad en gelijkmatig zijn. Oneffenheden in de nerf of de textuur zullen op het handvat te zien zijn en afbreuk doen aan het uitzicht ervan. Bij de keuze van het leer moet u er zeker van zijn dat u het juiste kiest. Het juiste leer moet een beetje sponzig aanvoelen als u het met uw hand vastpakt, en het moet gemakkelijk met beide handen vast te pakken zijn. Als u problemen hebt met de nerf van uw handvat, of als uw handvat te stijf of te zacht aanvoelt, kunt u een slaghamer gebruiken om het een laatste keer te bewerken, zodat het dicht genoeg is voor uw toepassing. Vermijd het gebruik van een elektrisch nietpistool, omdat dit zal resulteren in een handvat dat te sponzig is en zal overnieten, waardoor u een afwerking van slechte kwaliteit overhoudt.

Het leer afwisselen

Als uw handvat van hetzelfde leer is gemaakt als uw meubel, zult u merken dat het heel snel oud wordt. Het beste is om het leer in je handvat af te wisselen. U kunt verschillende ontwerpen maken door de strengen in uw handvat afwisselend te kleuren. Zo ziet uw handgreep er ouder uit en krijgt uw meubel meer charme. Let er bij het kiezen van het leer voor uw handgreep op dat het niet te donker is voor het kleurenschema in uw huis. Donkerder leer kan er geweldig uitzien op een zwarte kruk, maar ziet er opzichtig en overdreven uit op een felgeel kookeiland. Zorg ervoor dat de kleur van uw handvat past bij het kleurenschema in uw huis.

Een ijzerwarencollectie samenstellen

Als het gaat om hardware, wilt u ervoor zorgen dat het goed past bij uw handvat. Vermijd het gebruik van metalen of houten beslag dat te helder is tegen uw handvat, omdat dit uw handvat goedkoop zal laten lijken. Gebruik geen metalen beslag op een zwart handvat, omdat dit te goedkoop zal lijken tegen de rijke, donkere kleur van het leer. Vermijd het gebruik van hout of kunststof beslag dat botst met uw handgreep, omdat dit er smakeloos en goedkoop uit zal zien op uw meubels. Kies in plaats daarvan voor een donkerder materiaal, zoals ebbenhout, palissander, ivoor, enz. Hierdoor past uw handgreep beter bij uw meubilair en ziet het er duurder uit.

Ga voor een verweerde look

Als uw handvat toe is aan een goede schoonmaakbeurt, kunt u een verouderde look krijgen door het licht op te schuren. Zorg er wel voor dat u niet te veel schuurt, want dan worden de nerven van uw handvat zichtbaar en wordt de afwerking dof. Gebruik bij het aanbrengen van een verouderde afwerking een combinatie van natte en droge papieren handdoeken om overtollig vocht uit het leer te verwijderen. Gebruik een vochtige doek voor de laatste droge schoonmaakbeurt, zodat de afwerking steviger wordt. Deze afwerking kan er wat rommelig uitzien en magazijnen zijn niet de meest hygiënische plaatsen om uw nieuwe handgreep schoon te maken. Vermijd met uw handen aan uw handvat en meubels te peuteren, want dan houdt u er ook taaie, oude vingers aan over. Masseer uw handen in plaats daarvan twee tot drie minuten zachtjes in cirkels om uw huid te reinigen en u te ontdoen van ongewenste gifstoffen.

Conclusie

Leer is van nature een mooi, duurzaam en sterk materiaal. Wat je ermee doet kan een meubelstuk maken of breken, dus het is belangrijk om het in topconditie te houden. Niet alleen zal uw lederen meubel langer meegaan, maar het zal er ook geweldig uitzien! Vermijd beknibbelen op het proces door het juiste leer voor uw handvat te kiezen en kwaliteitsgereedschap te gebruiken om de afwerking aan te brengen.