´╗┐Dak coating

De eerste en belangrijkste stap om een wit dak te creëren is het kiezen van de juiste coating. Bij het kiezen van de dak coating moet u met een paar dingen rekening houden. Het eerste waar u rekening mee moet houden is de levensduur van de coating. Hoewel sommige coatings vele jaren mee kunnen gaan, hebben andere een levensduur van slechts 5 jaar. Een ander punt van overweging is de milieu-impact van de coating. Sommige coatings zijn zeer schadelijk voor het milieu, terwijl andere zeer milieuvriendelijk zijn. Een goede coating heeft een lage milieu-impact en een hoge efficiëntie.

Uw huis bedekken met energiebesparende folies

Zonnecellen en PV-panelen zijn een van de meest gebruikte manieren om elektriciteit uit de zon te produceren. Maar wat gebeurt er als de zon niet schijnt of als er niet genoeg energie is om energie te produceren? Dat is waar filmcellen van pas komen. Zonnecellen, ook bekend als fotovoltaïsche cellen, worden gebruikt om elektriciteit uit de zon te produceren. Filmcellen zijn gemaakt van plastic of metaal en zijn zo ontworpen dat ze doorzichtig zijn om zonlicht door te laten, maar infrarood licht tegenhouden. IR-blokkeerbaar plastic is ook bekend als heat-block of infrarood-reflecterende folie. Deze folie wordt in vele delen van de wereld gebruikt om de warmtetoename van gebouwen te verminderen. Maar wat als uw dak niet gemaakt is van een materiaal dat de zonnestralen doorlaat? Dat is waar filmcellen van pas komen. Zonnecellen zijn zo gewoon en kosteneffectief dat het zinvol is ze te gebruiken om elektriciteit te produceren en de warmteafgifte te verminderen.

Installeer veranda's en patio's in de schaduw.

Een van de grootste fouten die huiseigenaren maken als het gaat om het creëren van een wit dak, is om het licht van uw dak naar binnen te laten vallen. Helaas is dit gebruikelijk in de Verenigde Staten waar witte daken niet zo gebruikelijk zijn als andere daktypes. Door buitenruimtes te bedekken met een dakcoating, voorkomt u dat het licht ze bereikt en creëert u een schaduwrijke buitenlook. Witte daken zijn meer dan alleen mooi. Ze bieden ook veel voordelen, zoals een betere energie-efficiëntie en bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Om een veranda of terras in de schaduw te zetten, kunt u gebruik maken van metalen of kunststof dakbedekking. U kunt ook een reflecterende coating gebruiken, wat een lichtere versie van metaal of kunststof is. Veel huiseigenaren kiezen ervoor om schaduwrijke veranda's of patio's te installeren op hun huizen om een mooie look te creëren, terwijl ook de bescherming van de buitenmuren van hun huis.

Afwerking met stucwerk op bestaande huizen

Als u op zoek bent naar een wit dak, is stucwerk de beste optie. Als witte dakcoatings u niet helemaal de porseleinen huid geven waarnaar u op zoek bent, kunt u altijd een stucafwerking op uw dak aanbrengen om een witte afwerking te creëren. Als u een bestaand dak heeft, kunt u het dak afwerken met stucwerk. Dit is de makkelijkste manier om een wit dak op uw huis te creëren. Het enige wat u hoeft te doen is een latex of acryl coating op uw dak aan te brengen. Witte dakcoatings zijn niet altijd veilig voor uw dak, dus stucwerk is de beste optie.

Het toevoegen van regenwateropvangsystemen.

Een van de grootste voordelen van het installeren van een wit dak is dat het u in staat stelt om een regenwater opvangsysteem (RHS) toe te voegen. RHS is een andere veel voorkomende manier waarop huiseigenaren zonne-energie toevoegen aan hun huizen. RHS worden vaak gebruikt bij de aanleg van groene daken. Een witte dakcoating is niet genoeg om voldoende energie voor uw huis op te wekken. RHS wordt gebruikt om de energie op te wekken die uw huis nodig heeft. Een groendak kan te duur zijn om op een huis te installeren vanwege de hoge onderhoudskosten of vanwege de ruimte die het nodig heeft. Een RHS is een snelle en eenvoudige manier om zonne-energie in uw huis op te wekken.