Meubels opknappen

 

Als je de kleuren wat duidelijker wilt hebben kun je het sjabloongereedschap gebruiken met wat lage dekking. Voor de reflectie laag gebruik je een gebruikelijke bron om de reflecties in te stellen (meestal harde witte objecten).

Reflecties: Concentreer je op de gebieden waar je reflecties verwacht (varieert voor meubels:

4:1

4:3 (dubbele monitoren aan de linkerkant, typisch voor breedbeeld HD)

4:5 (dubbele monitoren rechts, typisch voor breedbeeld-HD) Het is belangrijk dat de oppervlakken die het licht weerkaatsen dat van meerdere bronnen afkomstig is, ver van elkaar verwijderd zijn, anders zal de diffractie van het licht de randen van de voorwerpen in beslag nemen. De reflecties in een typisch meubelstuk moeten van twee plaatsen komen, links en rechts, van dezelfde of verschillende bronnen.

Dit is hoe het oppervlak eruit zal zien nadat je klaar bent met de reflecties.

Als je klaar bent met de reflecties, vernietig dan niet de geometrie. Zorg ervoor dat je perspectiefcorrectie in Blender uitschakelt, anders zullen de reflecties er vervormd uitzien. Onthoud dat door lichtbronnen aan de randen van een spiegel te plaatsen, het zal vervormen waar je verlicht of de benen in de volgende gebieden. Kijk eens goed naar het midden (met spiegels, behalve normale spiegels kunnen alleen in het midden geplaatst worden) Dit is een reflectie in een iPhone 6s Plus, op de metalen achterkant. Merk op hoe alle reflectie gecompenseerd is voor wat je kunt zien. Als je de reflectie nog dichter bij de bron wilt hebben, voeg je gewoon wat schaduw toe, en daar ga je, een betere reflectie.

Dit is de iPhone 7 Plus, op een zilveren metaal. Merk op hoe de reflecties zijn getriggerd. De blauwe lijnen op de achterkant van de iPhone 7, die niet zichtbaar zijn in de bovenstaande afbeelding, zijn reflecties van de binnenkant van de iPhone. Dit is de iPhone 8 Plus, op een zilveren metalen. De reflecties, perfect afgesteld, geven een echt verbeterde reflectie.

Zoek ze op, speel ermee en kijk wat je ermee kunt doen 🙂

 

Lees meer

Meubelstoffeerder

Meubels opknappen