buitenkeuken op maat

 

Planning voor en buitenkeuken moet een integraal onderdeel zijn van uw totale landschapsarchitectuur plan van zowel binnen als buiten het huis. Voordat je zelfs na te denken over de werkbladen, kasten, verlichting en meubilair, moet u de beslissing met betrekking tot wat keukenapparatuur en materialen (als je er een hebt) die u wilt hebben in uw buitenkeuken te maken. Idealiter zou je buitenkeuken een aanrecht en kookgedeelte moeten zijn: iets als een grillpit, een goede barbecue pit of (als je budget het toelaat) een buitenkoelkast/vriezer. Maar ook als je die niet hebt, kun je altijd nog kiezen voor een zit-BBQ (net als die je binnenshuis hebt), of een buitenhaard (om je terras ’s avonds te verwarmen), die de keuken een echt huisgemaakt gevoel geeft.

Een bovengrondse spoelbak is een groot voordeel bij het bereiden van voedsel, en is een grote tijdsbesparing (geen bewegende kranen). Een buitenkeuken kan ook een echt modestatement zijn (een goede ontwerper kan uw tuinarchitectuur aanvullen – of complementaire raambehandelingen kunnen uw keuken er duurder en stijlvoller doen uitzien). U kunt zelfs kiezen voor een kleine TV / computerscherm bevestigd aan de muur, zodat u kunt genieten van een mooie lichtkrant, weerberichten en het weer buiten om u gezelschap te houden terwijl u kookt. Als alternatief kunt u een meer traditionele openluchtversie creëren, waarbij u een terrashaard en zithoek hebt.

Een andere mogelijkheid is om van een buitenkeuken een speciale “samen”-ruimte te maken, met een compacte koelkast/vriezer en ingebouwde kasten. Keukeneilanden zijn praktisch en functioneel, vooral voor buitenkeukens, omdat ze de ruimte om voedsel te bereiden kunnen verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. (Ik hou toevallig NIET van s’mores, maar ik kan een snack tijdens het koken wel waarderen!) Als alternatief kunt u ook spoelbakken binnen hebben: wees uw eigen persoonlijke chef-kok en maak en presenteer uw eigen eten, of blijf bij het eten van snelle snacks en ander licht voedsel op uw kookeiland. Hoe je ook besluit verder te gaan, zorg alsjeblieft voor een spatwand! Een buitenkeuken is nutteloos zonder een goede, stevige spatwand: het is een voorbereidingsruimte voor voedsel, en je zult vet en ander voedsel op het oppervlak zien spatten. Een spatwand van 4 inch dik (het gemiddelde in de VS is 3-1/2 inch), gemonteerd boven de kookoppervlakken en de gootsteen (of, als u heel goede vette handen hebt, op de bovenkant van het eiland) zal uw oppervlak beschermen en ook het spatten verminderen. Een outdoor granieten back splash is een geweldig idee voor elke buitenkeuken, omdat het mooi is en lang meegaat!

Dus, heb je je geest gemaakt om (of al hebt), bouwde uw keuken, kocht een aanrecht, kasten en apparaten. Nu is het tijd om te ontspannen en te genieten van een maaltijd. Herinnert u zich uw favoriete herinneringen van weelderige buitenkeukens? Die geuren zullen natuurlijk intenser worden naarmate u er langer in kookt! U zou op dit moment naar een kassa, 2007’s T-editor, of kassa van uw favoriete restaurant kunnen gaan als u dat zou willen, maar u zult niet dol zijn op de geuren. Maar weldra zullen die geuren verdwenen zijn!

 

Lees meer

Buitenkeuken laten maken